Varför en ismaskin är avgörande för restauranger

Det är lätt att underskatta betydelsen av att ha rätt ismaskin i en restaurang. Att köpa en ismaskin som inte är speciellt utformad för restaurangbruk kan vara ett ödesdigert misstag. En otillräcklig isproduktion kan resultera i att vinet inte kyls ordentligt eller att gästerna måste skickas iväg för att köpa is i sista minuten.

Låt oss ta exemplet med Christian, som nyligen öppnade en liten italiensk restaurang. Han hade lagt stor vikt vid restaurangens inredning för att skapa rätt atmosfär. Serveringsdelen var noggrant utformad, och han hade till och med importerat några inredningsdetaljer från Italien för att förstärka den autentiska känslan.

Tyvärr hade Christians strävan efter att skapa en visuell upplevelse lett till att han behövde spara in på andra områden, inklusive den mindre inredda personalavdelningen och den billiga ismaskinen han hade köpt. Han hade planerat att uppgradera både personalavdelningen och ismaskinen så snart verksamheten började generera vinst. Personalen verkade nöjd med sitt utrymme, så det var ingen omedelbar brådska att byta ut ismaskinen.

Vikten av en ismaskin

Det var dock när helgen kom och gästerna började efterfråga vitt vin som problemen började. Under de första dagarna hade de flesta gästerna beställt läskedrycker och kolsyrat vatten, vilket inte krävde mycket is. Men när helgen närmade sig och vinbehovet ökade, blev bristen på is uppenbar. Christians val att spara pengar på ismaskinen började nu påverka kvaliteten på vinserveringen.

Som tur var inträffade detta problem tidigt på kvällen, och Christian skickade snabbt iväg en av sina servitriser till den lokala affären för att köpa is. Det var ett omedelbart behov, men han insåg att detta inte kunde vara en långsiktig lösning för hans restaurang. Det måste finnas ett bättre sätt att hantera isbehovet.

Efter en snabb sökning hittade Christian en pålitlig leverantör av restaurangutrustning som erbjöd professionella ismaskiner. Han beställde omedelbart en och hade den installerad redan följande måndag. Skillnaden var dramatisk. Den nya ismaskinen producerade en betydligt större mängd is än den gamla, vilket omedelbart löste problemet med bristande is för vinserveringen. Gästerna kunde nu njuta av kylt vin utan komplikationer.

Mer information och tips kan du hitta på webbsida: coliastore.se

Publicerat den
Kategoriserat som Kylskåp

Magisk underhållning i Stockholm: Boka din egen trollkarl för en minnesvärd fest

Underhållningsvalet i Stockholm är omfattande och varierat, men bland alla alternativ är det trollkarlen som står ut. Att boka en magiker till din fest har blivit allt mer populärt, och det är inte svårt att förstå varför.

Magikerns förmåga att förbluffa och underhålla sin publik är unik och går över åldersgränser. Oavsett om det är barn eller äldre vuxna, så fascineras alla av magins konst. Det är som om man plötsligt befinner sig i en film eller på TV när magikern får saker att försvinna eller dyka upp ur tomma intet.

Välj din perfekta magiker

För invånare i Stockholm öppnar sig möjligheten att föra in det magiska till sina egna hem eller företagslokaler genom att boka en trollkarl för festen eller företagseventet. Det är ett unikt tillfälle att erbjuda vänner, släktingar eller anställda något utöver det vanliga, något som skiljer sig från den typiska tårtan eller vanliga sammankomster.

Kanske har du sett en trollkarl som fångat ditt intresse på TV eller scenen, eller så är du bara ute efter en magiker som passar perfekt till ditt specifika event. Oavsett anledningen kan du enkelt boka din egen magiker via internet.

Genom att söka efter kontaktuppgifter online och följa en enkel bokningsprocess kan du säkerställa den underhållning du önskar för dig själv och dina inbjudna gäster. Därefter återstår bara att skapa en lika spännande och rolig inbjudan som garanterar att eventet blir minnesvärt för alla inblandade.

Publicerat den
Kategoriserat som Event

Bråttom med att beställa tårta

Vad är det bästa man kan göra för att fira någon? Jo, att bjuda på en god tårta. Har man inte tid att göra själv kan man alltid beställa tårta på konditori.

Lena var trött och hade under senaste tiden tappat lite kontroll över de dagliga uppgifterna. Det kändes som om tiden aldrig var tillräcklig och hon önskade att varje dag hade tjugofyra timmar till. Hennes företag hade fem anställda som hon rådde över som en kycklingmamma. Men nu kändes det som om hon glömt något viktigt genom att skynda igenom dagarna och bara göra det viktigaste.

Denna morgon hade ingen annan kommit ännu och hon njöt av stillheten och det svarta kaffe som hon redan hällt upp i sin favoritmugg. Medan hon satt vid skrivbordet tog hon fram sin almanacka för att få en översikt över månaden och vad som fanns framför henne. Blicken fastnade på dagens datum och frös till. “Agneta 60 år” stod det med ett hjärta runt. Hon hade glömt att beställa tårta!

Beställa tårta med kort varsel

Lena tryckte fram numret till det konditori hon brukade vända sig till för att beställa tårta i Stockholm. Till sist svarade det i andra ändan. Hon förklarade sitt ärende och förväntade sig att få höra att hennes önskemål inte kunde uppfyllas. Men istället fick hon veta att en beställning precis blivit avbokat trots att tårtan var klar – om hon kunde tänka sig en Mont Blanc.

Det var en tårta med italiensk maräng som yttre hölje och som inuti hade en hallonkompott och kesellamousse med smak av citron. Lena, som tyckte det lät alldeles underbart, tackade ja och bad att få den levererad. När det var dags för eftermiddagsfika hade hon dukat upp och placerade den vackra tårtan mitt på bordet tillsammans med en present till jubilaren. Nu kunde de få komma. Hon skickade ett tyst tack till konditoriet.

Publicerat den
Kategoriserat som Restaurang

Glädje över upptäckten av en libanesisk restaurang i Solna

När Kamil beslutade sig för att flytta till Solna var det en stor omställning. Att lämna sitt gamla liv bakom sig och välkomna det nya var spännande, men det fanns en sak som han aldrig kunde ersätta – mammas libanesiska mat. Det var en kärlekshistoria som var lika gammal som han själv.

Flytten till Solna ägde rum en strålande morgon. Han var fylld av förväntan över allt det nya som väntade honom – det nya jobbet, de nya arbetskamraterna och närheten till huvudstaden. Det var som att öppna ett nytt kapitel i sitt liv. När de anlände till Solna, tillsammans med sina föräldrar och några av sina syskon, var det dags att inreda sin alldeles egna lägenhet. Det var en känsla av självständighet och ansvar som Kamil aldrig tidigare hade upplevt.

Jobbet var precis så roligt som han hade hoppats på, och hans arbetskamrater var snabbt där för att välkomna honom med öppna armar. Trots detta kunde han inte undvika att känna av en stark hemlängtan. Han saknade sin familj och, eftersom han själv inte var någon mästerkock, längtade han mest efter mammas libanesiska mat. Han önskade att hon hade kunnat fylla hans frys med hennes läckerheter, precis som hon alltid gjort.

En libanesisk restaurang förändrar allt

Med tiden började Kamil att knyta starka vänskapsband med sina arbetskamrater, och de började umgås även utanför arbetsplatsen. Det var under dessa stunder av samvaro som han vågade dela med sig av sin hemlängtan, utan att det blev pinsamt. Han berättade om mammas mat och lovade sina vänner att de skulle få smaka på den så snart som möjligt, nästa gång mammas besök var planerat. En kväll bestämde sig Kamil och hans nya vänner för att gå ut och äta tillsammans. De letade efter något nytt och spännande att prova, och det var då han såg skylten som skulle förändra allt. Skylten läste ”Libanesisk restaurang i Solna”, och när han såg de orden fylldes hans hjärta med glädje. Det var som om han hade hittat en bit av sitt hemland mitt i Solna. De steg in i restaurangen och omedelbart möttes de av dofterna av libanesiska kryddor och smaker. För den kvällen kunde Kamil glömma bort sin hemlängtan och njuta av det libanesiska köket som han hade älskat sedan han var barn.

Det var som om han hade hittat en oas av smaker och dofter mitt i Solna. Libanesiska restaurangen erbjöd allt han hade längtat efter – från krispiga falafel och saftiga kebaber till färska hummus och tabbouleh. Han kunde nästan känna hur mammas närvaro fyllde rummet med varm kärlek och omsorg genom varje rätt som serverades. Solnas libanesiska restaurang blev en favoritdestination för Kamil och hans vänner. De besökte den regelbundet och njöt av den autentiska libanesiska maten som restaurangen erbjöd. För Kamil var det som om han hade hittat ett andra hem, en plats där han kunde känna sig nära sin familj och sitt hemland även när han var långt borta. I restaurangen skapade han minnen och delade skratt med sina vänner, precis som han hade gjort hemma i Libanon. Det var en plats där hemlängtan kunde övervinnas och där han kunde fortsätta att hylla sitt ursprung genom maten han älskade så mycket.

Publicerat den
Kategoriserat som Restaurang

Det här måste du testa på en japansk restaurang i Stockholm

Varje land har en unik matkultur och något speciellt att bidra med. Här kommer de bästa tipsen på vad du ska testa på en japansk restaurang i Stockholm.

Känns det svårt att välja vad du vill ha från menyn? Du är inte ensam om det. Det är ett internationellt fenomen att ingen någonsin är riktigt säker på vad de ska välja så fort de får en meny i handen. Man vill ju testa allt, och sedan är man lite nervös för att man ska få något man inte alls gillar.

Så vad ska man välja när man går på japansk restaurang i Stockholm? Ett tips som varje matfantast borde lägga på minnet är att inte vara rädd för att testa något nytt. Det är så lätt att hålla sig till samma gamla spår som alltid, och att undvika nya saker.

Men det är verkligen ett förlorardrag att sätta sig själv i den sitsen. Det är mycket bättre att våga testa nya saker och smaker. Då kanske du upptäcker en helt ny favoriträtt! Tänk vad spännande det hade varit. Så vad är de bästa tipsen för att gå på japansk restaurang?

Japansk restaurang har många intressanta smaker

Det första som många har starka åsikter om är sushi. Är det värt det eller inte? Kallt ris och rå fisk verkar ju inte särskilt aptitretande. Men sanningen är den att om man inte vågar prova så missar man definitivt en delikatess. Man måste ju inte äta en hel sushitallrik själv. Dessutom så är sushi rolls oftast mer nybörjarvänliga.

Som mellanrätt så är det alltid bäst att välja något som är en specialitet för landet i fråga där restaurangen hämtar sin inspiration. Det kan till exempel vara färska vårrullar eller en riktigt härlig sea brim. Eftersom Japan är ett land med kust så vet de verkligen hur man ska laga till fisk.

Som tillbehör så finns det riktigt smaskiga friterade edamame. Det är sojabönor som serveras med ponzu och chiliflakes, en njutning. Och varför inte lägga till lite kimchi när ni ändå är igång? Det är oftast förknippat med Korea, men tillsammans med alla andra smaker kommer det att bli en riktigt lyxig upplevelse.

Publicerat den
Kategoriserat som Restaurang

Effektiva kassasystem för restauranger i alla storlekar

Göteborg, en pulserande stad vid västkusten, är känt för sin mångfald av restauranger, från de pittoreska kaféerna vid Linné till de fina matställena vid Avenyn. Oavsett var din restaurang är belägen i Göteborg, är ett modernt kassasystem en nyckelkomponent för att optimera din verksamhet och ge dina gäster den bästa möjliga upplevelsen.

Att välja rätt kassasystem är inte bara en praktisk övervägning utan även en strategisk affärsbeslut. Ett kassaregister i Göteborg måste inte bara hantera betalningar utan även förenkla och effektivisera hela restaurangupplevelsen, från beställning till servering.

Mobila kassasystem – en framtidens trend i Göteborg

Med den teknologiska utvecklingen har mobila kassasystem blivit en het trend i Göteborgs restaurangscen. Genom att använda ett mobilt kassasystem kan dina gäster enkelt beställa och betala direkt från sina smartphones. Detta eliminerar långa köer och ger en smidigare och mer tillfredsställande restaurangbesök.

Ett modernt kassasystem i Göteborg ger dig flexibilitet och effektivitet. Du behöver inte längre vara bunden till en traditionell kassaapparat eller en komplicerad kortläsare. Dina gäster kan enkelt beställa via sina egna mobiler, och din personal kan hantera kassasystemet från sina telefoner eller surfplattor. Detta ökar snabbheten och minskar fel.

Smidig betalning och nöjda gäster

Ett bärbart och modernt kassasystem gör att dina gäster kan betala när de vill, utan att vänta på personal. Detta frigör personalen att fokusera på att ge en bättre service till andra gäster. Dessutom passar detta perfekt för gäster som är tidspressade eller har bråttom. Snabb och smidig betalning gör det möjligt för stressade lunchgäster att besöka din restaurang utan oro för förlorad tid.

Kassaregister i Göteborg – en investering i framtiden

Ett smidigt kassasystem i Göteborg är inte för bra för att vara sant; det är en investering som kan gynna både din verksamhet och dina gäster. Genom att erbjuda moderna betalningslösningar och en förbättrad restaurangupplevelse kan du öka omsättningen och vinsten samtidigt som du bygger lojalitet bland dina besökare.

Oavsett om du driver en liten kafé i Haga eller en exklusiv restaurang vid Liseberg, är ett effektivt kassasystem en nyckelkomponent för att maximera din verksamhets potential. Genom att välja rätt kassaregister i Göteborg kan du ge dina gäster en sömlös och minnesvärd upplevelse samtidigt som du optimerar din verksamhet för framtiden. Så se till att investera i ett modernt kassasystem och ta din restaurang till nästa nivå i Göteborgs livliga matkultur.

Publicerat den
Kategoriserat som Kassasystem

Hyra partytält i stockholm för att fira stora tillfällen

Att hyra partytält i Stockholm är en utmärkt lösning för att säkerställa att din fest blir en succé, oavsett väderförhållanden. Det finns inget värre än att planera en stor tillställning, bara för att regnet ska förstöra allt. Genom att hyra ett partytält kan du njuta av din fest i trädgården, utan att oroa dig för oväntade regnskurar eller för starkt solljus.

Stefan och Annika hade två stora anledningar att fira. Inte bara skulle de fylla 50 år, de firade också sin 25-åriga bröllopsdag. De bestämde sig för att slå ihop firandet och planerade en stor fest som skulle äga rum i augusti. Med en vacker trädgård som festlokal ville de bjuda in alla sina nära och kära för att fira dessa milstolpar i deras liv.

Varför hyra partytält?

Att hålla festen inomhus var inte ett realistiskt alternativ. Stefan och Annika hade ett stort antal gäster på sin gästlista och deras eget hus var helt enkelt inte tillräckligt stort för att rymma dem alla. Trädgården erbjöd däremot tillräckligt med plats för att skapa en minnesvärd festupplevelse. Trots att augusti normalt sett erbjuder underbart väder, kunde de aldrig vara helt säkra på hur det skulle bli.

Med hjälp av Murphys lag visste de att det alltid fanns en risk för regn när de planerade en utomhustillställning. För att gardera sig mot detta oväntade väderfenomen beslutade de sig för att hyra ett partytält från en pålitlig firma som specialiserar sig på partytältsuthyrning i Stockholm, såsom Sweden Eventcenter. Genom att resa upp ett partytält skulle de öka chansen för en lyckad fest, oavsett om solen sken eller regnet föll.

Genom att hyra ett partytält kan du vara säker på att din fest kommer att vara framgångsrik och minnesvärd. Ett professionellt partytält erbjuder inte bara skydd mot oväder, det skapar också en elegant och inbjudande atmosfär. Du kan anpassa tältet efter dina behov och önskemål, vilket gör det till en perfekt plats för att äta, dricka och dansa.

Publicerat den
Kategoriserat som Partytält

Gör mötet till en fest med catering i Uppsala

Ingen fungerar utan mat och mötesdeltagare är verkligen inget undantag. Med god mat med catering i Uppsala fungerar företaget bättre och mer effektivt.

Att träffas, umgås och arbeta tillsammans är viktigt för alla. Hemarbete och onlinemöten i all ära men ibland behöver medarbetare ses i levande livet. Man missar mycket när man ska försöka få in så mycket jobbinformation som möjligt på en halvtimme. Alla är inte helt bekväma med att ses på datorn och hur ordnar man lunchen?

När man inte längre vill gömma tallriken med pasta från kameran är det dags att träffas på riktigt. Företaget ordnar möte, i kontorslokalerna eller på annat valfritt ställe. Det är allmänt känt att om man lämnar folk åt sitt öde vad gäller maten tar det tid innan de återvänder efter lunchen. Mycket tid, till och med. Att erbjuda gemensam måltid är mycket smartare.

Satsa på catering med kvalitet

Naturligtvis har inte alla deltagare på ett företagsevent samma smak. En del har allergier, andra har preferenser. De förstnämnda måste man ta hänsyn till medan övriga får hantera förlusten av exotiska och ovanliga matval för dagen kanske? Det är inte svårt att hitta god mat som passar en stor majoritet om man väljer en bra firma som erbjuder catering i Uppsala.

Antalet deltagare och mötets art avgör vad man väljer att bjuda på. En buffé är aldrig fel med tanke på att alla ska kunna hitta något de verkligen gillar. Rätterna kan varieras i det oändliga och det blir enklare än en traditionell trerätterssittning. Vad väljer ditt företag?

Publicerat den
Kategoriserat som Catering

Praktiskt att hyra partytält i Stockholm

Festen är planerad och allting behöver gå rätt till. Bara genom att hyra ett stort partytält i Stockholm så är en stor del av festen redan spikad och klar.

Äntligen skulle Lars och Evas lilla guldgosse Mackan ta studenten, och som de skulle fira det. Mackan hade haft det svårt i skolan, alltid fått kämpa otroligt hårt, men oj vad stolta föräldrarna var över honom. Dagen han tog studenten trodde han knappt var sann, att han hade lyckats. Nu skulle det firas.

De hade en otroligt stor familj och Mackan hade en stor vänskapskrets. De visste inte om det berodde på den gratis maten, eller den gratis drickan, men över hundra människor förväntades komma. De behövde ett stort partytält för att kunna få plats med alla människor och ett stort partytält skulle de hyra.

Mycket ingår när du ska hyra partytält i Stockholm

Med allt som skulle ordnas och planeras så var det viktigt att de fick god service med de olika sakerna. De skulle hyra ett partytält och valde att göra det från ett företag som levererade partytältet, men även satte upp det. Som pricken över iet, så hämtade de det även när festen var slut.

Bord, stolar, bestick och så vidare, var inget de hade till hundra personer. Men även detta följde med när de hyrde ett partytält. De fick en stor del av festen fixade av ett och samma företag. Det gjorde att hela upplevelsen blev så mycket trevligare och lugnare för Lars och Eva.

Publicerat den
Kategoriserat som Event

Investera i ett nytt kassasystem

Många restauranger i Sverige har problem med att hitta ett bra flöde i verksamheten. Beställningar tar tid att hantera, vissa beställningar faller mellan stolarna, personalen stressar och kunderna blir irriterande. Att exempelvis det strular med betalningen är ett annat problem.

Många vill göra gällande att det handlar om den mänskliga faktorn och att problemen ligger hos den enskilde individen som, helt enkelt, måste bli bättre på sitt jobb. Sanningen är ofta den att personalen är bra – men att de har helt fel verktyg att arbeta med. Genom att byta kassasystem till en modernare modell kan man lösa upp de knutar som finns, effektivisera verksamheten och ta bort de uppenbara flaskhalsar som står i vägen för en fortsatt expansion.

Framförallt dock: genom att byta till ett kassasystem av ett modernt snitt så skapar man en atmosfär som känns lugn och behaglig och får en restaurang som kunderna väljer att återvända till. Genom moderna kassasystem för restauranger så skapar man, helt enkelt, ett stamställe för många och det är exakt det man behöver för att lyckas.

Moderna kassasystem hanteras med telefonen

Det slående med de moderna kassasystem som så sakteliga börjat synas inom restaurangbranschen är att de bygger på att kunden kan ta egna initiativ – om kunden vill. Det handlar då om att man enkelt både kan beställa och betala via sin mobil och där man också exempelvis kan öppna en nota eller splitta en sådan om man är ett större sällskap.

Personalen noterar alla beställningar och hanterar dessa så fort de inkommer – det skapar ett bättre flöde genom hela arbetspasset. Alla beställningar och alla betalningar syns i realtid, vilket gör det enkelt för dig som restaurangägare att följa hur det ser ut för just den specifika kvällen eller lunchen.

Med detta kassasystem kan du även gå in och skapa nya menyer, addera nya rätter och justera saker och ting efter behov. Kunderna kan å sin sida beställa på plats eller då de är på väg till restaurangen – något som ytterligare skapar en smidighet då maten är redo så fort man ankommer. Det handlar helt enkelt om kassasystem för restaurang som skapar en helt ny spelplan – både för kund, personal och dig som ägare.

Publicerat den
Kategoriserat som Ekonomi