Bråttom med att beställa tårta

Vad är det bästa man kan göra för att fira någon? Jo, att bjuda på en god tårta. Har man inte tid att göra själv kan man alltid beställa tårta på konditori.

Lena var trött och hade under senaste tiden tappat lite kontroll över de dagliga uppgifterna. Det kändes som om tiden aldrig var tillräcklig och hon önskade att varje dag hade tjugofyra timmar till. Hennes företag hade fem anställda som hon rådde över som en kycklingmamma. Men nu kändes det som om hon glömt något viktigt genom att skynda igenom dagarna och bara göra det viktigaste.

Denna morgon hade ingen annan kommit ännu och hon njöt av stillheten och det svarta kaffe som hon redan hällt upp i sin favoritmugg. Medan hon satt vid skrivbordet tog hon fram sin almanacka för att få en översikt över månaden och vad som fanns framför henne. Blicken fastnade på dagens datum och frös till. “Agneta 60 år” stod det med ett hjärta runt. Hon hade glömt att beställa tårta!

Beställa tårta med kort varsel

Lena tryckte fram numret till det konditori hon brukade vända sig till för att beställa tårta i Stockholm. Till sist svarade det i andra ändan. Hon förklarade sitt ärende och förväntade sig att få höra att hennes önskemål inte kunde uppfyllas. Men istället fick hon veta att en beställning precis blivit avbokat trots att tårtan var klar – om hon kunde tänka sig en Mont Blanc.

Det var en tårta med italiensk maräng som yttre hölje och som inuti hade en hallonkompott och kesellamousse med smak av citron. Lena, som tyckte det lät alldeles underbart, tackade ja och bad att få den levererad. När det var dags för eftermiddagsfika hade hon dukat upp och placerade den vackra tårtan mitt på bordet tillsammans med en present till jubilaren. Nu kunde de få komma. Hon skickade ett tyst tack till konditoriet.