Det här måste du testa på en japansk restaurang i Stockholm

Varje land har en unik matkultur och något speciellt att bidra med. Här kommer de bästa tipsen på vad du ska testa på en japansk restaurang i Stockholm.

Känns det svårt att välja vad du vill ha från menyn? Du är inte ensam om det. Det är ett internationellt fenomen att ingen någonsin är riktigt säker på vad de ska välja så fort de får en meny i handen. Man vill ju testa allt, och sedan är man lite nervös för att man ska få något man inte alls gillar.

Så vad ska man välja när man går på japansk restaurang i Stockholm? Ett tips som varje matfantast borde lägga på minnet är att inte vara rädd för att testa något nytt. Det är så lätt att hålla sig till samma gamla spår som alltid, och att undvika nya saker.

Men det är verkligen ett förlorardrag att sätta sig själv i den sitsen. Det är mycket bättre att våga testa nya saker och smaker. Då kanske du upptäcker en helt ny favoriträtt! Tänk vad spännande det hade varit. Så vad är de bästa tipsen för att gå på japansk restaurang?

Japansk restaurang har många intressanta smaker

Det första som många har starka åsikter om är sushi. Är det värt det eller inte? Kallt ris och rå fisk verkar ju inte särskilt aptitretande. Men sanningen är den att om man inte vågar prova så missar man definitivt en delikatess. Man måste ju inte äta en hel sushitallrik själv. Dessutom så är sushi rolls oftast mer nybörjarvänliga.

Som mellanrätt så är det alltid bäst att välja något som är en specialitet för landet i fråga där restaurangen hämtar sin inspiration. Det kan till exempel vara färska vårrullar eller en riktigt härlig sea brim. Eftersom Japan är ett land med kust så vet de verkligen hur man ska laga till fisk.

Som tillbehör så finns det riktigt smaskiga friterade edamame. Det är sojabönor som serveras med ponzu och chiliflakes, en njutning. Och varför inte lägga till lite kimchi när ni ändå är igång? Det är oftast förknippat med Korea, men tillsammans med alla andra smaker kommer det att bli en riktigt lyxig upplevelse.