Förebygg stopp i avloppet med en fettavskiljare

Det är lätt att ha kul åt ordet “fettavskiljare”, men lika roligt är det inte när till exempel matfett täpper igen avloppet. Med just en fettavskiljare kan du dock förebygga det problemet.

Fettavskiljare. Vad i hela fridens namn är det för någonting? Tar man ordet på ordet så att säga låter det som en person som med sin synförmåga kan särskilja två överviktiga människor från varandra. Men sådana jobb eller uppdrag finns såklart inte. Det skulle också kunna vara en bantningsmetod. Man skiljer fettet från kroppen. En skilsmässa som slutar i gott humör när personen överger sitt fett och går över till en mer hälsosam livsstil och äter mindre fett. Men det är det inte heller. Okej, låt oss avsluta gissningslekarna nu. En fettavskiljare är helt enkelt ett aggregat som hjälper till att skilja fettet från vattnet när du spolar ut till exempel matolja i vasken.

En hållbar lösning

Tänk dig själv när du stekt någonting riktigt fettigt i stekpannan. Det är väldigt mycket smör eller rapsolja kvar efter att du stekt din köttbit eller vad det nu är. Häller du ut stekfettet i vasken är det lätt hänt att det sätter stopp för vattenflödet. Det kan hända i alla hushåll. Tänk då vad som kan hända om en verksamhet som arbetar med livsmedel, typ en fabrik eller bara en restaurang, inte använder sig av fettavskiljare. De hade fått ha rörmokaren springandes i köket stup i kvarten. En väldigt ohållbar situation på sikt naturligtvis. Läs mer om fettavskiljare: https://www.fettavskiljare.org/